Kjole til skjørt

Jeg kjøpte en nydelig kjole da jeg var i Stonetown på Zanzibar. Jeg var på tur med folkehøgskulen, da jeg fikk øye på kjolen i en av Stonetowns travle gater. Jeg gikk å så på kjolen i flere dager, og vurderte saken. Jeg kjøpte den da vi skulle dra videre nordover på Zanzibar. Dit vi skulle, var det mest strand og sol, og lite markeder så jeg visste at dette var siste sjangs. Kjolen var av ekte bomull, og hadde to lag og derfor var den litt dyrere enn vanlig (ikke norsk pris, men...) , og kanskje derfor jeg hadde utsatt kjøpet. .Damen som hadde boden der kjente meg igjen, siden jeg hadde vært der x-antall ganger tidligere. Hun lo og sa "You like this dress, ey?". Javisst! Jeg elsker den kjolen.

 

En fornøyd Sypike på Zanzibar

 

Desverre for meg passer ikke kjolen lengre. Så for å få fortsette å bruke den, har jeg sydd den om til et skjørt!. Jeg tenkte ikke på å ta steg for steg bilder da jeg holdt på, men jeg kan vise noen detaljer det kan være lurt å huske på når man syr skjørt. 

 

Dette er sømmen invendig. Først klippte jeg skjørtet av kjolen, der jeg syns lengden ble passende. Så sydde jeg sikk-sakk søm rundt kanten, altså den som her er brettet ned på insiden av skjørtet. Den grønne tråden er tråklingen jeg tok til slutt, som jeg festet i den grønne innerkjolen for at jeg skulle unngå doble sømmer. 

 

Dette er et litt dårlig bilde, men du kan her se sømmen som er sydd på utsiden. Her er utsnittet fra hoftepartiet, der jeg har sydd en liten bue for at skjørtet skal legge seg bedre. Jeg sydde også på to "belter" i sidene, som jeg kan knytte bak. Disse "beltene" hørte med til den orginale kjolen, men satt da i livet. 

 

Her er det ferdige resultatet! 

 Eksotisk mønster på en eksotisk kjole

 

Kjærleik,
Sypiken

8 kommentarer

Serina

14.jan.2012 kl.00:25

Flink! Gratulerer med nytt skjørt ;)

Sypiken

14.jan.2012 kl.00:32

Serina: Takk! Jeg gleder meg til det blir varmere i været så jeg kan bruke det.

R.I.

14.jan.2012 kl.23:11

Jøss, ble inspirert jeg! Fikk litt lyst til å sy om noe jeg og, men tviler på at det blir en like suksessfull oppgave... Gleder meg istedet til neste sypikeeventyr! :)

dandilion

15.jan.2012 kl.00:57

Flotte farger på kjolen din. Da jeg bodde i Mali ett års tid for noen år siden kjøpte vi stoff og gikk til skredderen når vi skulle ha klær. Flotte stoffer der.

Sypiken

15.jan.2012 kl.12:42

R.I.: Bare vent i spenning :)

Sypiken

15.jan.2012 kl.12:42

dandilion: Det er sikkert nydelige stoffer der kan jeg se for meg :)

Elise

22.jan.2012 kl.23:30

Du har nok vært ute en symaskinnatt før. Dette var fint arbeide, med lure løsninger. Likte spesielt at du beholdt de originale beltene.

Sypiken

23.jan.2012 kl.10:54

Elise: Takk for det. Likte ordet symaskinnatt. Nå holder jeg på med et "pimp my t-skrit" prosjekt. Hvis jeg blir fornøyd, kommer jeg til å poste det her.

Skriv en ny kommentar

Sypiken

Sypiken

23, Volda

En blogg om en pike som utfordrer seg selv. Jeg skal ikke kjøpe nye klær på et helt år. Derimot kan jeg kjøpe klær på bruktbutikker, og sy disse om etter mine behov. Ettersom jeg ikke kan sy, blir det spennende å se hvordan dette utvikler seg. Dette skal jeg dele med dere på bloggen min. Etterhvert vil jeg prøve å sy hele plagg. Denne utfordringen er ikke bare pengebesparende, men også veldig miljøvennelig! Se gjerne på fotobloggen min: http://timeisalwaysnow.tumblr.com/

Kategorier

Arkiv

hits