Utfordringen

Jeg vet ikke helt hva jeg har begitt meg ut på. Det kom bare til meg som en idè under eksamensperioden før jul. Den tiden av året da man har alt annet å tenke på en bloggideer og utfordringer. Den tiden av året man virkelig blir kreativ og skapende, når pensum puster deg i nakken. 

Saken er at vi lever i en ekstremt materalistisk verden. Det er nesten som vi ikke eier oss selv lengre, det er tingene som eier oss. Hvor mange plagg har jeg i skapet mitt? Aner ikke. Mer enn nok, vil noen si, Men masse vil ha mer, og vi fyller stadig skapene våre med ting og klær vi egentlig ikke trenger, eller kommer til å bruke. 
De som lider for vår forfengelighet, hører vi sjeldent om, Vi gjesper når vi hører om uverdige arbeidsforhold i Taiwan og Kina, barnearbeid og miljøet vår.

Jeg utfordrer meg selv til å ikke kjøpe nye klær dette året. Jeg skal være miljøvennelig, og de plaggene jeg kjøper skal komme fra bruktbutikker. Trenger de tilpassninger, kan jeg sy dem om. Jeg kan ikke sy, men jeg vil gjerne lære det. Så min kjære mor ga meg en symarskin til jul (tusen takk mamma!), og da må jeg virkelig sette ord ut i livet. 

Jeg vil vise for dere som snubler innom bloggen at man faktisk kan leve uten å kjøpe helt nye klær. Man kan lære seg å være litt nøysom. Man kan lære seg teknikker for å ivareta klærne sine, reparere eller sy dem om. Jeg vil bevise at det ikke er klærne som eier meg, det er jeg som eier klærne. Det er ikke de som skaper meg, det er jeg som skaper dem.  

Hvilke tanker har dere om dette? Er jeg overmodig og har tatt meg vann over hodet?

5 kommentarer

Serina

05.jan.2012 kl.20:58

Gleder meg til å se resultatet :D lykke til!

R.I.

05.jan.2012 kl.22:04

Spennende!! Gleder meg til å se hva du får til :)

Sypiken

05.jan.2012 kl.22:25

Takk for det jenter, bra noen har trua :)

Elise

08.jan.2012 kl.01:18

Hei. Elise, mamma til Serina her. All respekt for deg og dine gode forsetter. Håper du laster opp bilder av resultatene. Kan bli kjempespennende.

Sypiken

09.jan.2012 kl.18:11

Elise: Hei! Tusen takk for det. Resultater kommer etterhvert :)

Skriv en ny kommentar

Sypiken

Sypiken

23, Volda

En blogg om en pike som utfordrer seg selv. Jeg skal ikke kjøpe nye klær på et helt år. Derimot kan jeg kjøpe klær på bruktbutikker, og sy disse om etter mine behov. Ettersom jeg ikke kan sy, blir det spennende å se hvordan dette utvikler seg. Dette skal jeg dele med dere på bloggen min. Etterhvert vil jeg prøve å sy hele plagg. Denne utfordringen er ikke bare pengebesparende, men også veldig miljøvennelig!

Kategorier

Arkiv

hits